fredag 1 juli 2011

Ultraljud

Då var det dags, ultraljud för att leta efter ett nytt litet liv. Förhoppningarna var inte skyhöga, men visst var jag nyfiken; särskilt när tiden började närma sig att få ett samtal. Igår ringde hingsthållaren och sa att Fröken My brunstade; fast det var lite tidigt, luktade inte något särskilt och vissa ston gör det trots dräktighet... Vi bestämde att ultraljuda idag för att se om jag skulle kunna åka och hämta hem henne på lördag. Jag vet inte hurvida hon brunstade eller ej vid förra dräktigheten. Ultraljudet skulle ge ett säkert besked.

Så, äntligen kom telefonsamtalet och det var, tja, nyheter. Tydligen har hon nu två cystor på vänster äggstock. Vid förra ultraljudet (före betäckningen) hade hon en. Antingen kan det vara en cysta, eller en resorbering eller ett foster... Hade hon inte brunstat hade man trott att det var ett foster...

Resultatet blir i alla fall att Fröken My får förlängd semester och ultraljudas om på måndag. Beroende på resultat blir det ombetäckning, hon har ägg och de skulle klara sig tills dess konstaterades också idag. Kanske är det som Mariah sa; hon är för kär för att vilja lämna sin drömprins. Oavsett så sa vi båda två obereonde av varandra att det var väldigt typiskt Fröken My. Som tur är sköter Fröken My sig nu "exemplariskt" enligt hingshålllaren; det är ju alltid något. Nedan en gammal bild på hästsommar enligt min definition: grimma, ett grimskaft runt nacken (fäst i ena sidan av grimman) och två lösa hundar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar