fredag 10 juni 2011

Rapport från hingststation

Jag kan inte låta bli att skratta åt Fröken My - och skämmas lite lätt. Senaste dagarna på hingststation har hon bettet sig precis som ... Fröken My. Hon började (efter att jag åkt, så klart, innan dessa visade hon inte sina avsikter) med att valla runt på en av sina nya kompisar. Sedan hon flyttade till Solberga har både Winnie och Minsta bestämt över henne. Nu visade hon gamla takter, men valla andra hästar är det MÅNGA år sedan hon gjorde, tror det var en ranglåg valack som råkade ut för detta sådär 2001 - 2002 någon gång...Skärpning Fröken My! Du brukar; nu mer, vara en BRA ledare, inte en som vallar. Hotet om att få stå själv verkar ha fått henne på lite bättre tankar dock.

Idag föreslogs ett ultraljud eftersom hon inte visat brunst. Helt ok enligt mig, men precis innan ringde hingstägaren upp igen och sa att nu brunstade hon...Hon hade kollat tidigare idag och inte - men nu så... Ganska typiskt Fröken det med.

Det blev ändå en koll för att se brunststatus så att hon (förhoppningsvis) inte ska behöva bli betäckt för många gånger pga att hon så lätt får problem med ryggen. Kul av hingstägaren att tänka så, för att göra det bästa möjliga för just Fröken My!

Nedan några sommar bilder från 2007 med en annan av hennes egenheter - att klia sig mot lämpliga objekt - om de inte finns kan hon backa upp mot mig istället...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar